Volg ons op

Bouwen aan een sterker team

2024/03/21
trotsmakers
Inzetten op een teambuilding mét inhoud. Het team sterker verbinden en binden aan het bedrijf. Zorgen dat de medewerkers trots, happy en betrokken zijn én blijven.

Bouwen aan een sterker team

Een IT dienstverlener in volle expansie zet in op het digitaliseren van administratie en administratieve processen. Het bedrijf zorgt voor een gemoedelijke, famiale en prettige sfeer en een aangename werkomgeving.  Het is in de sector niet evident om medewerkers te vinden. Behouden van medewerkers en zorgen dat er geen afhakers zijn krijgt extra focus. Inzetten op mensen, zorgen dat collega’s ondersteund worden, inzetten op op teamevents met fun en beleving zijn belangrijke pijlers.

Ter ondersteuning van hun retentiebeleid wilde het management inzetten op een teambuilding mét inhoud. Het team sterker verbinden en binden aan het bedrijf. Zorgen dat de medewerkers trots, happy en betrokken zijn én blijven. Bouwen aan een sterkere teamcohesie en elkaar beter leren kennen.

 

Aanpak trotsmakers

Interventie: viermoment - trots terugblikken met je team.

Impact

  • Een boost van positieve energie in het team.
  • Door stil te staan bij de verwezenlijkingen ontdekten de collega’s met de meeste ancienniteit welke successen het bedrijf reeds aflegden de afgelopen 10 jaar. Dat vormde een sterk gevoel van trots voor henzelf maar ook voor de collega's die minder lang in dienst zijn.
  • Collega's ontdekten kwaliteiten van elkaar die ze nog niet kenden. Waardering uitspreken en de aard van de opdrachten in de workshop gaf de collega's een boost in hun zelfvertrouwen en waardering van elkaar en naar elkaar.
  • Doorbraak was er voor een stille bescheiden medewerker die op het einde van de workshop uitte: “Ik mag best wat trotser zijn op mezelf. Ik onderschat zelf de bijdrage die ik lever in het team en aan ons succes.”

Klant aan het woord

“Het was mooi om te zien hoe tijdens de workshop onze collega’s niet alleen trots op zichzelf werden maar ook op de waardevolle eigenschappen van hun collega’s.  Een fijne boost voor ons team.”

Ellen Van Muylder, CEO COMAX