Volg ons op

Bouwen aan vertrouwen en samenhorigheid

2024/03/21
trotsmakers
Het management van deze KMO zocht naar manieren om zijn 10koppig team terug in zijn kracht te zetten door het onderlinge vertrouwen te vergroten en een sterker gevoel van samenhorigheid te creëren.

Bouwen aan vertrouwen en een sterker gevoel van samenhorigheid zodat mensen meer plezier hebben in hun job en trots kunnen zijn in wat ze bijdragen.

Verandering in aansturing door een nieuw managementteam en het verhuis van 2 teams naar een nieuwe vestiging creëerden onrust en onzekerheid op de werkvloer. Persoonlijke frustraties hadden een negatieve invloed op de teamdynamiek en de motivatie van de medewerkers.

Het management van deze KMO zocht naar manieren om zijn 10koppig team terug in zijn kracht te zetten door het onderlinge vertrouwen te vergroten en een sterker gevoel van samenhorigheid te creëren.

Onze aanpak

We hebben een traject op maat uitgewerkt waarbij we stapsgewijs en gelaagd het team hebben begeleid:

Intakegesprekken met elke medewerker.

Dankzij deze gesprekken konden mensen op een veilige manier hun hart luchten. Ze voelden zich gehoord en werden vanaf het begin persoonlijk betrokken, wat hen bereid maakte om deel te nemen aan het programma.

Workshops met het team rond verschillende thema’s

In de eerste workshop hebben we met het team stilgestaan bij het verleden. Om te kunnen loslaten, mind space te creëren en de toekomst tegemoet te kijken. Het verleden werd omarmd, de toekomst samen gecreëerd. De gezamenlijke focus werd duidelijk.

Daarna brachten we in team de waarden en normen binnen de organisatiecultuur en samenwerking in kaart.  We stelden ook rollen en verantwoordelijkheden scherp zodat ieders bijdrage duidelijk was. Dit bevorderde een open dialoog, waardoor zaken werden besproken die doorgaans onuitgesproken blijven.

Persoonlijke leiderschapscoaching 

De 2 nieuwe managers gingen in individuele sessies aan de slag met hun leiderschapsvaardigheden om zo sterker in hun schoenen het team te kunnen  leiden, ondersteunen en coachen.

Impact

  • Verhoogd motivatieniveau. Collega’s steken hun schouders mee onder het bedrijf.
  • Er is meer draagkracht in de groep. Meer teamcohesie.
  • De medewerkers zijn gelukkiger in hun job. Er wordt terug meer gelachen.
  • Er wordt nu meer eigenaarschap genomen. Mensen pakken zaken op zonder dat je erom hoeft te vragen.

Klant aan het woord

"Jullie luisteren goed en doen er alles aan de problematiek goed te begrijpen. Het traject sloeg daardoor aan. Ik heb altijd het gevoel gehad dat jullie echt betrokken waren en echt het verschil willen maken. Jullie aanpak is resultaatgericht, fris en enthousiasmerend. De trotsheid zit er bij jullie ingebakken en dat maakt het heel aanstekelijk en aangenaam.

Werner Boeykens, General Manager B-Coat