Volg ons op

Bouwen aan een sterker team

2024/03/21
trotsmakers
Een cultuur stimuleren waarin medewerkers zichzelf kunnen zijn en zich goed voelen in hun job.

Bouwen aan een sterker team

De organisatie wil een cultuur stimuleren waarin medewerkers zichzelf kunnen zijn en zich goed voelen in hun job. Medewerkers trots laten zijn op de organisatie waarvoor ze werken, kan je als bedrijf niet opleggen. Je kan wel een inspirerende werkomgeving creëren waar mensen vanuit hun sterktes kunnen floreren. Het bedrijf wil zijn medewerkers motiveren om met plezier en een trots gevoel in hun job te staan.

 

Aanpak trotsmakers

Trotsmakers bracht in de 4 verschillende regio’s waar de organisatie actief is een interactieve keynote aan de medewerkers. Gedurende 90 minuten wordt het publiek geïnspireerd met heel wat tips en tools waarmee ze zelf aan de slag kunnen. Met enkele straffe oefeningen zorgt Christoph voor verbinding tussen de collega’s. Samen ervaren en inzichten delen zetten het proces in gang.

Impact

Hoe mensen op een andere manier gaan kijken als ze het zelf hebben ervaren daar zit de winst.

Christoph neemt zijn publiek mee door leuke metaforen in te zetten en met ludieke vragen te challengen. Het inzicht volgt vanuit de oefeningen, individueel en in interactie met collega’s.

Na de keynote heb je niet enkel een smile op je gezicht maar ook heel wat inzichten op zak. Christoph geeft enkele krachtige handvaten mee hoe je er zelf mee aan de slag kan om je belemmerende gedachten - trotsremmers zoals Christoph het noemt – om te buigen.

In de dagdagelijkse operationele taken is er vaak weinig tijd om stil te staan bij wat er al is, wat goed gaat en waar er ruimte is voor groei. Nochtans is het belangrijk om successen en realisaties te benoemen en bewust stil te staan als team én als individu aan de reële doelen of waarden waartoe je bijdraagt. Het geeft je medewerkers goesting om nieuwe successen te realiseren

Klant aan het woord

“Ik wist uit een vroegere samenwerking dat Christoph als spreker dé geschikte persoon is om mensen te inspireren.  Hij weet humor af te wisselen met serieux. Met enkele ludieke indiscrete vragen weet hij het publiek meteen in beweging te zetten. Na de keynote heb je niet enkel een smile op je gezicht maar ook heel wat inzichten op zak. Christoph geeft enkele krachtige handvaten mee hoe je er zelf mee aan de slag kan om belemmerende gedachten - trotsremmers zoals Christoph het noemt – om te buigen.“

“Het enthousiasme steeg naarmate de keynote vorderde.  Ik merk dat onze medewerkers vooral deze twee dingen hebben meegenomen: Inzichten over wat trots voor hen kan betekenen én een goed gevoel. Een goed gevoel kwam er door de manier hoe dat de keynote wordt gebracht. Het is geen theoretische uiteenzetting. Het is op een luchtige manier gebracht, met humor én heel wat doe-opdrachten. Dat blijft hangen, dat maakt het leuk!

Er was een collega die bij de start van de teamdag mopperde dat een spreker de dag zou afsluiten. Hij had daar blijkbaar weinig zin in. En uiteindelijk vond hij de afsluiter met Christoph het mooiste stuk van de dag!"

Kris Moens, Operations Manager Plus Home Services